ESU ECoS Digitalzentrale 2, Netzt. 15V-21V 6A.

Cikkszám: 50210
Listaár: 239 000 HUF
Rendelhető
 
TT
1:120 méretarány
14 év alatti gyermek kezébe nem adható!
Központi vezérlő 7 TFT kijelző, MM/DCC/SX/M4 15V-21V. Magyar menüvel
 
Az ECoS ESU 50210 parancsnoki állomásával bemutatjuk sikeres ECoS digitális vezérlőközpontunk legújabb generációját. Az ECoS a legmodernebb digitális technológiát és a vasúti modellipar egyedülálló funkcióit kínálja, amelyekkel mind az új központot kereső (újonnan érkezők), mind a "szakértők" nem fognak csalódni. A készülék működése gyermekjáték az érintőpanellel ellátott nagy színes kijelzőnek és az összehangolt felhasználói felületnek köszönhetően: Minden szimbólum nagy és világosan strukturált, az információk egyszerű szövegben jelennek meg különböző nyelveken, és azok, akik nem akarják ellopni az ujjukat a kijelzőn, használhatják a mellékelt tollat is.
 
Az ECoS vezérlőpult mindent tartalmaz, amire szüksége van a digitális üzem működéséhez: Egyszerűen csatlakozzon és kezdje el.
 
Mit tehet az ECoS?
 
Az ECoS az egyetlen digitális vezérlőközpont, amely mind a négy közös digitális protokollt kínálja:
DCC RailCom® és RailComPlus® (akár 9999 cím, 128 sebesség, 28 funkció)
Märklin® Motorola® (legfeljebb 255 cím, legfeljebb 8 funkció)
Selectrix® (dekóderek üzemeltetése és programozása)
M4 (mfx® kompatibilis, a mozdonyok automatikus regisztrációjával)
 
 
Vezérlőmozdonyok
 
Ez lehetővé teszi, hogy optimálisan vezérelje a piacon lévő összes jól ismert gyártó szinte minden mozdonyát. Az ECoS két integrált vezetési konzollal rendelkezik. Minden vezetési konzol motorral hajtott, csúszásmentes vezérlővel és 9 funkcióbillentyűvel van felszerelve. A két mozdony független vezérlése így bármikor lehetséges a képernyő nehézkes nézete nélkül. Az adatformátumtól és a mozdony dekóderétől függően mozdonyonként legfeljebb 28 funkció hívható fel. Minden mozdony szerepel az integrált mozdony adatbázisban, és külön-külön egy nevet és egy mozdonyképet is meg lehet adni. A beépített mozdonyképek mellett saját képeket is feltölthet az ECoS-ra. A megfelelő képek megtalálhatók a honlapunkon található "Lokbild-Bazar" -ban, vagy a képeket saját maga is megtervezheti a számítógépén. Ha a mozdony RailComPlus® vagy mfx®-kompatibilis dekóderrel van felszerelve, a dekóderen tárolt név, funkciós szimbólumok és mozdonyszimbólum paramétereit az ECoS az újraértékelés után azonnal felismeri és elfogadja. Nem kell változtatnia a mozdony konfigurációján. Szükség esetén a mozdony címe teljesen automatikusan át van programozva!
 
 
 
Részvételi/mágneses cikkek váltása
 
Az ECoS képernyőjén látható nagy egymásba fonás az összes meglévő kapcsolót és azok mátrixba rendezett kapcsolási állapotát mutatja. Bármikor szabadon kiválaszthatja a jeldoboz kihasználtságát.
 
 
 
A kijelzőkonzol nyomon követése
 
Kérésre egy teljesen grafikus pályamegjelenítő konzol (GBS) mutatja a rendszer topológiáját közvetlenül a képernyőn. Még nagyobb rendszerek is megjeleníthetők legfeljebb 16 "oldalon". A pályavezérlő panelen megjelenő kapcsolóelemek funkciójuknak és kapcsolási állapotának (kapcsolópozíciója) a reteszelésben lévő kijelzőre kapcsolnak. Kérésre a sávszakaszok csatolhatók a visszacsatolási kapcsolattartókhoz: Ily módon bármikor láthatja, hogy mely zeneszámok vannak elfoglalva a track display console-ban. Ha a RailCom®-képes ECoSDetector visszacsatolási modulokat használja, akkor még a mozdonyszámot is megjelenítheti: Így mindig tudja, hol vannak a mozdonyok!
 
 
 
Útvonalak
Több mágneses elem csoportosítható pályákba. Az utak ezután vagy egyéni kapcsolókként kapcsolhatók, vagy visszacsatolási kapcsolattartóhoz köthetők. A pályavezérlés logikája nagyon erős: Akár 8 egyedi feltétel (visszacsatolási érintkezők, de kapcsolók vagy más utak helyzete
is) összekapcsolható és használható a pálya elindításához. Így egy valódi start-finish művelet a lehető legegyszerűbb, mint az (egyszerű) árnyékállomás-vezérlők!
 
 
 
Ingavonat vezérlés
Az ECoS-ba integrált ingavonat-vezérlés nagy népszerűségnek örvend, mert nagyon könnyen kezelhető: Ehhez az útvonal mindkét végén visszacsatolási kapcsolatra van szükség, amelyet szoftveresen vezérelt módon rendel egy mozdonyhoz: Az ECoS képernyőn a tartózkodás, a gyorsulás és a fékezés hossza szuper könnyen beállítható. Természetesen közbenső megállókat is meghatározhat. Mivel az ingavonat-vezérlésünk a központi oldalon működik, ez minden dekóderrel működik.
 
 
 
Lemezjátszók vezérlése
Az ECoS-cseréből grafikusan vezérelhető a® jól ismert Märklin lemezjátszók közvetlenül az ECoS-szal. Az ECoS közvetlenül vezérelheti a speciális Märklin® dekódert (vagy kompatibilis dekódert). Lemezjátszó vezérlés esetén az ECoS vezérlőközpont nem korlátozódik egyetlen lemezjátszóra: elméletileg legfeljebb 75 lemezjátszót hozhat létre.
 
 
Programozási dekóderek
Elengedhetetlen a dekóderek optimális hangolásához: Dekóderek programozása. Az ECoS megpróbálja ezt a folyamatot, amely összetettsége és hibákra való hajlama miatt meglehetősen népszerűtlen, a lehető legegyszerűbbé teszi.
 
Klasszikusan a dekódereket külön programozási pályára helyezik a programozáshoz. Mivel ez a fő vágánytól függetlenül működik, a rendszer vasúti működése a programozás során normálisan folytatódhat. Ha ESU-dekódereket használ, a következő lépésben a dekóder összes önéletrajza és tulajdonsága közvetlenül felolvasható és grafikusan módosítható a képernyőn. Természetesen az önéletrajzok közvetlen beállítása is lehetséges. Ezenkívül az ECoS lehetőséget kínál a régi Motorola® dekóderek címének automatikus meghatározására - soha nem kell csavarni a mozdonyokat, és újra ellenőriznie a DIP kapcsolókat ...
 
A dekóder még könnyebben beállítható, ha a dekóderek elsajátítják a RailCom-ot®: Ezután a legtöbb esetben a programozási pálya nélkül is megteheti, és a POM-on keresztül megváltoztathatja a fő vágány összes önéletrajzát ("Programozás a főúton"). Lehetőség van az aktuális értékek felolvasására is!
 
 
 
Integrált booster
A most 6 amper folyamatos kimeneti teljesítményű booster minden ECoS vezérlőpanelbe integrálva van. 150 VA (!) Teljesítmény ugyanakkor, ahol szabadon beállíthatja a kimeneti feszültséget, hogy megfeleljen a 15V és 21V közötti pályaszélességnek. Az integrált áramfigyelő bármikor megmutatja a beállított feszültséget és az áramáramot a vezérlőpult képernyőjén.
 
 
Rendszerbővítmények
Bár az ECoS már számos funkciót tartalmaz, a rendszer az Ön ízlésétől függően rugalmasan bővíthető.
 
 
 
Detector
Csatlakoztassa a jól ismert s88 visszacsatolási modulok legfeljebb 31 darabját közvetlenül az ECoS erre a célra biztosított (galvanikusan izolált) bemenetéhez. Vagy jobb, ha használja az ESU ECoSDetector visszajelzési moduljainkat. Ezek rendkívül megbízhatóan működnek, és szükség esetén azt is meghatározhatják, hogy melyik mozdony van a megfigyelt szakaszban.
 
 
 
ECoSBoost
Ha a 6A kimeneti teljesítmény már nem elegendő, tetszőleges számú ESU ECoSBoost erősítő csatlakoztatható. Az integrált M4 és RailComPlus ® kijelzők biztosítják a rendszer zökkenőmentes működését. Minden ECoSBoost megjeleníti az aktuális emlékeztető áramot az ECoS teljesítménymonitorban. Természetesen használhatja a régi Märklin® 6017
vagy más DCC-kompatibilis gyorsítókat is a váltás során.
 
 
L.Net átalakító
A L.Net átalakítóval teljes mértékben és kétirányúan integrálhatja a meglévő LocoNet® kézi vezérlőket és visszacsatolási modulokat az ECoS rendszerbe. Így semmi sem áll a Daisy®, Fred® vagy ProfiBoss® kézivezérlők használatának útjában!
Weboldalunk helyes működéséhez sütit használunk az Ön böngészőjében.
Sütik használatáról bővebben itt olvashat.